Huivi ja partioasu

Partiolaisen tärkein tunnusmerkki on partiohuivi. Tuulenkävijät käyttävät Tuulenkävijähuivia, jota pidetään kaikissa partion kokouksissa ja tapahtumissa. Lippukunnan partioasuun kuuluu myös sininen partiopaita, jota käytetään etenkin juhlissa, vierailuilla ja leireillä. Partiopaidasta ilmenee partiolaisen ikäkausi, lippukunta, ilmapartiolaisuus sekä erilaiset suoritukset. Partiopaita ja osa merkeistä tulee hankkia itse Scandinavian Outdoorista. Huivi ja lippukunnan omat merkit ostetaan lippukunnalta. Lippukunta antaa lupausmerkit ja erilaiset suoritusmerkit.

Partiopaidat

Sudenpentupusero (sudenpennut ostavat tämän)
Lasten partiopaita (numerokoot)
Miesten partiopaita (kirjainkoot)
Naisten partiopaita (kirjainkoot)

Tämän sivun linkit ovat Scandinavian Outdoorin (SOS) verkkokauppaan. Paitojen sovittaminen onnistuu liikkeen myymälöissä. Partioasuun voi kuulua myös partiovyö, -hame, -mekko tai lyhythihainen kesäpaita. Niitäkin myydään Scandinavian Outdoorissa tai partiokirpputoreilla.

Vasemman hihan merkit ylhäältä alas

Paikkakuntatunnus (ostetaan SOS:ta, valitse Helsinki)
Lipppukuntatunnus (ostetaan lippukunnalta)
Piiritunnus (ostetaan SOS:ta)
Suomen Partiolaisten tunnus (ostetaan SOS:ta)
Maailmanjärjestöjen WOSM ja WAGGGS tunnukset (saadaan lippukunnalta lupausmerkkeinä ensimmäisen lupauksenannon yhteydessä)

Oikea hiha

Ilmapartiosiivet (ostetaan lippukunnalta)
Ikäkausimerkki (saadaan lippukunnalta)
Suoritusmerkit (saadaan lippukunnalta)
Tapahtumamerkit (saadaan tapahtumista)

Oikean taskun päälle

Maatunnus (ostetaan SOS:ta)

Huivi, lippukuntatunnus ja ilmapartiosiivet

Lippukunta käyttää Tuulenkävijähuivia. Sen hinta on 20 €/kpl. Lippukuntatunnus- ja Ilmapartiosiivet-merkkien hinta on 2,50 €/kpl.

Myynti on kololta, maksut lippukunnan tilille FI31 5780 3820 1884 97 viitteellä 1313.

Miten merkit ommellaan?

Katso kuvalliset ohjeet merkkien ompelemisesta Suomen Partiolaisten sivuilta.
(Lippukunnallamme ei ole ohjeissa mainittuja ryhmä- ja aluetunnuksia.)

Tuulenkävijöiden paidassa on ilmapartiolaisuutta ilmaisevat Ilmapartiosiivet, joiden kiinnittämistä ei neuvota SP:n ohjeessa. Ilmapartiosiivet ommellaan oikean hihan ylimmäksi merkiksi 1 cm hihan yläsaumasta. Muut oikean hihan merkit tulevat ohjeiden mukaisesti siipien alle.

Perhepartiolaisille

Lippukunnan perhepartiossa pidetään sinistä partiohuivia, johon ommellaan lippukuntatunnus 3,5 cm huivin kulmasta. Sininen huivi tehdään itse tai ostetaan Scandinavian Outdoorista. Lippukuntatunnus ostetaan lippukunnalta.

Jos perhepartiolainen haluaa hankkia paidan, käy mikä tahansa tummansininen t-paita, pitkähihainen, college tai huppari. Perhepartion merkit kiinnitetään paitaan tai huiviin.